Home Aktywni w branży Design to nie wygląd…

Design to nie wygląd…

„Design to nie wygląd. Design to sposób w jaki coś działa.” Powiedział to Steve Jobs, a ja się w pełni z nim zgadzam. Mówiąc o designie myślimy przede wszystkim o wyglądzie przedmiotów: ich kształcie, formie, kolorze, materiale, z jakiego są wykonane 다운로드. Z góry zakładamy, że raczej wyglądają niż są przydatne w codziennym życiu. Jeśli już przy czymś się to magiczne słowo pojawi, to na pewno nie jest to dla ludzi i na ich kieszeń…  A przecież design nie jest tylko górnolotnym słowem 국립국어원 사전. On stale nas otacza, jest nieodłącznym elementem naszej rzeczywistości – często po prostu niezauważany, ale każdy przedmiot jest jego rezultatem 코드블루 극장판 다운로드.

Praca nad designem produktu jest więc nie tylko wysiłkiem nad tym, jak coś będzie wyglądać, ale też jak będzie działać i czemu służyć 다운로드. Weźmy np. rolety. Zasadniczo najważniejsze jest to jak wyglądają, jaki mają kolor, strukturę materiału. Dalej – czy mają mieć wykończenie w postaci kasety i bocznych listew, aby elegancko wyglądały na oknie 다운로드. No i ewentualnie jeszcze kwestia funkcjonalności:  czy mają być tylko dekoracją okna i chronić przed słońcem, czy dodatkowo pełnić jeszcze inne funkcje : zaciemniać, blokować przenikanie ciepła, osiadanie wilgoci, hamować osadzanie kurzu i rozwój bakterii 다음 팟 플레이어 구버전 다운로드. I tutaj generalnie sprawa jakby się kończy.

My poszliśmy dalej, bo pod lupę wzięliśmy jeszcze jedną kwestię : tego, jak się rolety montuje na oknie 다운로드. Dotychczasowy system jest taki: materiał nawinięty na rurę, a do tego kartonik z elementami mechanizmu luzem do złożenia przed zawieszeniem. Niby to proste, a jak ktoś nie wie, jak złożyć, to dostaje z  produktem szczegółową instrukcję montażu w obrazkach 다운로드. W domu się trochę pomęczy, coś się zgubi, połamie, urwie, ale generalnie prędzej czy później roleta jakoś znajdzie się na oknie. Trochę narzekań, jakaś reklamacja, ale przecież i tak wszystkie są takie same 고스트 마우스 2.0. Na szczęście przynajmniej nie trzeba wiercić okien.

A my się z tym nie zgadzamy!  Żyjemy w świecie, w którym wszystko jest upraszczane, ułatwiane, multifunkcjonalne 윈도우10 부트캠프 다운로드. Dlatego jeszcze bardziej uprościliśmy rolety, a w zasadzie sposób ich montażu i ochrzciliśmy ten nowy system mianem „szybkiego montażu bez składania”. Od teraz montażu rolety  nie poprzedza składanie w całość luźnych elementów mechanizmu. Teraz zakupioną roletę wystarczy tylko wyjąć z opakowania i od razu można ją powiesić na oknie. Nie trzeba najpierw  studiować instrukcji obsługi, tracić czasu i nerwów, bo coś nie pasuje lub się zgubiło, prosić sąsiada o pomoc, wołać fachowca. Roleta jest już złożona w całość. Wystarczy ją tylko zwiesić na oknie lub przykleić do ramy okiennej. To już jak kto woli. Z powodzeniem zrobi to każdy – możecie mi wierzyć, sama przetestowałam!

Prask (0-00-32-13)

Chcecie zobaczyć jak to dokładnie działa? To koniecznie zajrzyjcie tutaj:

I co Wy na to?